Završetak adaptacije Kluba za odrasla lica

Izvor: PANČEVO, 31. avgust 2012. (TV Pančevo)

Renoviranje i adaptacija Kluba za odrasla lica u Karađorđevoj 20 počelo je početkom juna i trebalo je da bude završeno ovih dana. Međutim, zbog problema koji su se javili tokom izvođenja radova, rok za završetak je pomeren za još tridesetak dana.

Za totalnu rekonstrukciju tavanskog prostora i opremanje Kluba za odrasla lica u Karađorđevoj 20, iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 8 miliona dinara. Radovi su počeli 6. juna i odvijali su se predviđenom dinamikom, ali je izvođač radova u toku samog izvođenja naišao na probleme, te je prvobitni rok za završetak, kraj avgusta, pomeren za još nekoliko nedelja, objašnjava Milentije Maksimović, direktor Gerontološkog centra, u okviru kojeg i rade klubovi za odrasla lica.

Ovo su završni radovi, ostao je još deo protiv požarne zaštite, ušli smo u finalizaciju radova, gletovanje, krečenje, postavljanje pločica , trebalo bi da bude postavljen laminat ili parket , tako da su ovo finalni radovi. Završili smo sve ono što je bilo krupno i što je bilo otežavajuće za završetak. Kada analiziramo projekat, on je bio jako zahtevan, posebno kada su stariji ljudi u pitanju, odnosno kada je u pitanju protiv požarna zaštita. Uvek 10, 15, 20 odsto dodatnih radova i sve to čini jedan period kašnjenja, ali to je opravdano kašnjenje jer je ovo stvarno fantastično urađeno, tako da će naši stari i odrasli imati jedan fantastičan kutak. Naš Klub, odnosno prostor koji smo dole koristili bio je prebukiran i mislim da je 5 šestina naših korisnika dolazilo ovde. Nije bilo uslova da dole sprovedemo bilo kakve aktivnosti, jer imamo puno sekcija, puno sastanaka, druženja i onda smo zaista bili prinuđeni da tražimo način, kazao je Milentije Maksimović, direktor Gerontološkog centra.

Maksimović podseća da pored ovog, postoje i klubovi za odrasla lica u Josifa Marinkovića i Maksima Gorkog, u kojima se takodje odvijaju raznovrsne aktivnosti. Klub u Maksima Gorkog je tokom leta okrečen, u narednih 15 do 20 dana biće opremljen i novim nameštajem, a ostalo je još samo da se priključi na gasnu mrežu. Direktor Gerontološkog centra kazao je da će do jeseni sva tri kluba u gradu biti potpuno sređeni i spremni i izrazio nadu da će korisnici njihovih usluga biti potpuno zadovoljni.

Video prilog možete pogledati ovde

AKTUELNO

KLUB ZA ODRASLA I STARA LICA

Završava se adaptacija objekta za odrasla i stara lica u Pančevu, Karađorđeva br.20

Opširnije...